Synthetische Diamanten

Synthetische diamanten

Synthetische diamanten een duurzame en verantwoorde keuze

Een synthetische diamant is een échte diamant, gemaakt in een laboratorium. In tijdloos wit, of zeldzaam gekleurd. Een ook wel “lab grown” genoemde diamant is een bewuste, verantwoorde en eigentijdse keuze.

verlovingsring geelgoud 1 karaat

Shop een selectie van onze Lab grown collectie in onze webwinkel

Synthetische diamanten

Synthetische diamanten, ook wel “Man made diamonds” of “Lab grown diamonds” genoemd, zijn echte diamanten. Echter, ze hebben geen natuurlijke oorsprong. In speciale laboratoria is het mogelijk om met geavanceerde technieken onder extreem hoge druk en temperatuur ruwe diamanten te creëren. Door ze vervolgens te slijpen ontstaan er prachtige stenen die in juwelen kunnen worden gezet. Het werken met deze stenen houden we graag transparant. Vandaar dat we “Man made diamonds” of “Lab grown diamonds” liever gewoon synthetische diamanten noemen.

Waarom synthetische diamant?

Een synthetische diamant heeft exact dezelfde karakteristieke eigenschappen als een natuurlijke diamant. Hij is net zo hard en net zo schitterend. Het milieu wordt bij de productie echter nauwelijks geschaad. Een synthetische diamant is daarnaast een maatschappelijk verantwoord product. Een mooie bijkomstigheid is dat synthetische diamanten betaalbaarder zijn dan natuurlijke diamanten.

Synthetische diamant kopen

Ben jij op zoek naar een synthetische diamant? Bij Mio sieraden in Amsterdam kunnen we je daar uitstekend over adviseren. In al onze sieraden kunnen we op verzoek synthetische diamanten verwerken. Omdat deze markt nog vrij nieuw, onbekend en in de diamantwereld niet onbesproken is, werken wij ook met natuurlijke diamanten. Om onduidelijkheid te voorkomen en transparantie te verzekeren, zijn onze voorraden diamanten strikt gescheiden. Bovendien verstrekken wij bij alle synthetische diamanten een verklaring van herkomst. Alle stenen vanaf 0.30 karaat worden zelfs met een certificaat van het International Gemological Institute geleverd.

Slechts een kleine selectie van de mogelijkheden

Onze partner: Madestones

Alhoewel de vraag naar synthetische diamant groeit en de markt al een tijdje in ontwikkeling is, kun je je voorstellen dat binnen de conservatieve diamantwereld met twijfels wordt gekeken naar de opkomst hiervan. Vandaar dat het belangrijk is om met een betrouwbare leverancier te werken. Thierry Silber, de Antwerpse diamanthandelaar en initiatiefnemer van het label: Madestones, is voor ons de aangewezen persoon. Zijn bedrijf in uitgeroeid tot de grootste leverancier van synthetische diamanten.

Voor meer informatie: www.madestones.com

Synthetische diamant

  • Heeft dezelfde eigenschappen als een natuurlijke diamant
  • Heeft dezelfde kwaliteit als een natuurlijk diamant
  • Schittert net zo mooi als een natuurlijke diamant
  • Is een duurzame keuze
  • En is betaalbaarder dan een natuurlijke diamant

Meer informatie over synthetische diamanten of interesse?